Продукти:
• 4 едри домата
• 220 г сирене “Крема”
• 2 белтъка
• 4 зелени маслини
• 4 черни маслини
• 2 печени и обелени зелени чушки
• 1 скилидка чесън
• 15 г овесени ядки
• 15 г орехови ядки
• 15 г краве масло
• 1-2 листенца мента
• 1 стрък магданоз
• 1 стрък копър
• 1/2 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. бял пипер
• 1 щипка индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме.
Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна и орехите. Като продължаваме да счукваме прибавяме ситно нарязаните зелении и чушки /предварително отделяме половин чушка за украса/. Накрая подправяме с индийско орехче и сол и разбъркваме.
Наливаме във всеки домат по малко разтопено масло и ги пълним с приготвената смес. Отгоре украсяваме с лентички от чушките, стръкчета магданоз и копър и с по една зелена и черна маслина.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....