Продукти:
• 500 г телешко месо
• 250 г зрял боб
• 1 морков
• 1 по-голямо парче прясно зеле
• 30 г краве масло
• 1 дафинов лист
• магданоз, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, заливаме с 2 л вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Варим на бавен огън, като периодично отпенваме.
Щом месото помекне, прибавяме отцедения фасул, нарязания морков и дафиновия лист. Поръсваме със стрита чубрица и наситнен магданоз и варим още 2 часа.
Слагаме нарязаното зеле и доваряваме супата, като към края на варенето добавяме бучката масло.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...