Продукти:
• 1 телешки джолан
• 500 г картофи
• 250 тиква
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 млечна царевица (може и от консерва)
• 1 к. ч. натрошено фиде
• 8 ч.ч. вода
• червен пипер, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме джолана да се свари в студената и подсолена вода. Отпенваме периодично, докато течността се избистри.
Прибавяме лука, нарязан на четвъртинки, почистената и нарязана на ситно чушка, остъргания и нарязан на колелца морков, обеления и настърган домат, царевицата, счукания чесън и кимиона. Варим още 10-15 мин, вадим джолана, обезкостяваме го, а месото нарязваме на парченца.
Прецеждаме бульона, връщаме го на котлона и щом кипне, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и тиква и варим на умерен котлон още 30 минути.
Слагаме фидето, връщаме месото и продължаваме да варим още 5-6 мин. Поднасяме супата гореща.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...