Продукти:
• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на ивички и го пускаме в 1 л вряща вода заедно със ситно нарязания лук. Когато спанакът омекне, прибавяме брашното, което предварително сме запържили в сгорещеното олио.
Варим още 5-6 мин и сипваме разтопеното масло заедно с прясното мляко. Поднасяме супата, като във всяка чиния слагаме по малко от нарязаните на кубчета яйца и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...