Продукти:
• 200 г сварен зрял фасул
• 200 г царевица от консерва
• 2 големи моркова
• 2 картофа
• 1 голяма глава лук
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 л прясно мляко
• 50 г краве масло
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопеното масло заедно с нарязаните на кубчета моркови. След 3-4 мин наливаме топлото мляко и бульона, разтворен в 2 ч.ч. гореща вода.
Прибавяме отцедените фасул и царевица, нарязаните картофи и 1-2 щипки наситнена мащерка. Варим на тих огън, докато зеленчуците омекнат.
Към края на варенето подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поднасяме готовата супа поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...