Кулинарни рецепти » Пай с домати

 Пай с домати

Продукти:

• 200 г брашно
• 100 г маргарин
• 50 г извара
• 1/2 ч.л. сол

За гарниране:

• 750 г домати
• 150 г кашкавал
• 200 г извара
• 2 яйца
• белени слънчогледови семки
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от изброените продукти и го оставяме да почине 30 минути.

Обелваме доматите. Три от тях нарязваме по дължина на ивици, останалите - на по-едро. Нарязваме ситно босилека и магданоза.

Разточваме тестото на тънка кора и я слагаме в тавичка с диаметър 24 см, като края на кората трябва да се издига 3 см по стените на съда.

Разбъркваме едро настъргания кашкавал, изварата, яйцата, солта, черния пипер и подправките. Прибавяме доматите и отново разбъркваме.

Разпределяме сместа върху тестото. Отгоре нареждаме ивиците домати. Поръсваме със слънчогледовите семки.

Слагаме пая на долната скара в предварително загрята до 200 градуса фурна и печем около 40 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало