Кулинарни рецепти » Спаначник

 Спаначник

Продукти:

• 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване
• 1 к.ч. вода
• 100 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 ч.л. оцет
• 300 г спанак
• 4 яйца /2 за тестото и 2 за плънката/

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, смесваме го със сол по вкус, прибавяме олиото и разбитите яйца и месим като сипваме по малко от водата, към която сме прибавили оцета. Месим, докато получим средно меко тесто. От добре измесеното тесто разточваме 4-5 кори.

Почистваме, измиваме добре и нарязваме на дребно спаначените листа. Попарваме ги с част от маслото, което сме разтопили, и ги оставяме да се задушават, докато останат на масло. Смесваме задушения спанак с натрошеното сирене и яйцата.

Нареждаме корите в предварително намаслена и набрашнена тава като между тях разпределяме приготвената смес и същевременно ръсим с останалата част от разтопеното масло. Печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало