Кулинарни рецепти » Месник

 Месник

Продукти:

• 1,250 кг лук
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. свинска мас
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука, нарязваме го на филийки , поръсваме го със сол, черен и червен пипер и го стриваме с ръка. Нарязваме месото на хапки и го посоляваме.

Замесваме от брашното обикновено тесто за баница и го оставяме да отлежи 15-20 мин. След това горазделяме на 4 топки, от които разточваме кори с диаметър около 15 см. Намазваме трите кори със студена мас и ги нареждаме една върху друга. Най-отгоре слагаме четвъртата кора, без да я мажем.

Разточваме дебела кора, която слагаме в намазана с мас тавичка, така че краищата й да излизат навън. Поръсваме с разтопена мас, разстиламе половината от лука, отгоре нареждаме месото и покриваме с останалия лук. Поливаме с 5-6 с.л. разтопена мас и покриваме с кората, като прищипваме краицата й.

Намазваме обилно с мас така приготвения месник и го печем в предварително загрята умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало