Кулинарни рецепти » Георгьовско печено агне

 Георгьовско печено агне

Продукти:

• 1 малко агне (около 5-6 кг)
• 2 кг агнешки дреболии
• 300 г ориз
• 2 връзки лапад
• 2 връзки магданоз
• 2 стръка праз (или 2 връзки зелен лук)
• 250 г краве масло
• 1 връзка джоджен
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето, отцеждаме го и осоляваме отвън и отвътре. Почистваме дреболиите, измиваме ги добре и сваряваме, а черния дроб попарваме с вряща подсолена вода, след което накълцваме на дребни парчета.

Отделно в част от маслото и малко вода задушаваме ситно нарязания праз заедно с наситнените лапад, магданоз, джоджен, почистения и измит ориз, солта и част от червения пипер. Задушаваме до омекване на ориза, след което с плънката пълним подготвеното агне и зашиваме отвора.

Цялото агне покриваме с булото, намазваме с останалото масло и поръсваме с останалия червен пипер. Поставяме в тава върху дъсчици или клонки от вишна (без листа) и заливаме с топла вода. Печем в умерена фурна или пещ до готовност - не по-малко от 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало