Продукти:
• 2 кг зелени доматчета
• 2 кг пиперки от сорта Сиврия
• 700 г малки морковчета
• 700 г чорбаджийски чушки
• 700 г краставици
• 1 кг карфиол
• 200 г целина листа
• 1 кг зеле
• 4,5 л вода
• 250 г сол
• 200 мл оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивици, а карфиола начупваме на розички. Пиперките и доматите надупчваме с вилица. Нареждаме зеленчуците в 3-литрови буркани, като между редовете слагаме листа от целина.
Заливаме с изстиналата и прецедена саламура. Туршията ферментира 15-20 дни. Претакаме през 1-2 дена в продължение на 10 дни.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...