Кулинарни рецепти » Агнешко чомлек-кебап

 Агнешко чомлек-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 връзки пресен лук
• 2-3 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и заедно със ситно нарязания зелен лук го слагаме в глинен гювеч. Прибавяме лютите чушлета, наливаме олиото, посоляваме и поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен.

Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерено силна фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало