Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1/4 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. ванилия
• 2 яйца
• 3 с.л. масло или маргарин (разтопено)
• 1/4 ч.л. сол
За соса:
• 1/4 ч.ч. масло или маргарин
• 1/4 ч.ч. кафява захар
• 1/4 ч.л. канела
• 1/4 ч.л. смляно индийско орехче
• 1/4 ч.ч. сметана
• 5-6 твърди банана
• бита сметана
• канела
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с пудрата захар. Прибавяме млякото, яйцата, маслото, ванилията и солта и разбиваме с миксер, докато получим гладка каша.
Загряваме леко намазан с олио тиган с диаметър 15 см. Прибавяме 3 с.л. от тестото, като го разпределяме по цялата повърхност на тигана. Пържим, докато покафенее леко от едната страна, след това обръщаме палачинката и пържим и от другата страна.
Разтопяваме маслото за пълнежа в голям тиган. Прибавяме захарта, канелата и индийското орехче и разбъркваме. Слагаме и сметаната и бъркаме, докато се сгъсти леко.
Обелваме доматите и ги разрязваме надлъжно на две. Пържим бананите 2-3 минути в тиган. Сваляме от огъня. Слагаме ги в центъра на палачинките и увиваме палачинките около тях.
Подреждаме в чиния. Поливаме ги със соса. Върху всяка палачинка слагаме по 1 с.л. бита сметана и я поръсваме с канела.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...