Продукти:
• 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече)
• 2 яйца
• 1 водна чаша захар
• 1 водна чаша брашно
• 1 пакетче бакплувер
• 3/4 водна чаша кисело мляко
• 3/4 водна чаша олио
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти без ябълките и ги бъркаме, докато получим еднородна смес, която изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла тава.
Отгоре нареждаме ябълките, нарязани на тънки филийки, и печем в умерена фурна. Изчакваме готовия сладкиш да изстине и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...