Продукти:
• 5 картофа
• 5-7 стръка зелен лук
• 150 г киселец
• 1 с.л. масло
• 4 с.л. кисело мляко
• 1 яйце
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците. Нарязваме пресния лук на ситно, а киселеца - на ивици. Заливаме ги със 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да кипнат.
Добавяме нарязаните на кубчета картофи и варим до готовност. Пускаме 1 лъжица масло.
Дръпваме готовата супа от огъня и я застройваме с яйцето и киселото мляко. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Консумираме супата студена.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...