Продукти:
• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме спанака. Нарязваме го на лентички и го задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук.
Щом поомекне, прибавяме брашното, размито в малко вода, наливаме 1 л топла вода и посоляваме. Захлупваме тенджерата и варим на умерен огън, докато спанакът омекне напълно.
Накрая застройваме с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...