Продукти: (за 4 порции)
• 2 шепи листа от цикория
• 50 г краве масло
• 5-6 средно големи картофа
• копър
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата от цикорията и леко ги запържваме в сгорещеното масло. Заливаме с 3-4 ч.ч. топла вода, посоляваме и кипваме супата.
Щом кипне добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, ситно нарязаните копър и магданоз. Варим до омекване на картофите.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...