Продукти: (за 4 порции)
• 2 шепи листа от цикория
• 50 г краве масло
• 5-6 средно големи картофа
• копър
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата от цикорията и леко ги запържваме в сгорещеното масло. Заливаме с 3-4 ч.ч. топла вода, посоляваме и кипваме супата.
Щом кипне добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, ситно нарязаните копър и магданоз. Варим до омекване на картофите.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...