Продукти:
• 1 кг сварено телешко шкембе
• 350 г кайма
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• 2 с.л. ориз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 корена от магданоз или пащърнак
• 2-3 с.л. масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме плънка от каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз, разбитото яйце, галетата, ориза, черния пипер и сол на вкус. Изсипваме плънката върху свареното шкембе, увиваме го на руло и завързваме с конци.
Отделно заливаме с 3 ч.ч. студена вода моркова, целината и корените от магданоз (цели). Варим ги 15 минути и слагаме пълненото шкембе. Кипваме и варим час и половина.
После махаме конците от завитото руло-шкембе и го нарязваме на филийки. Поднасяме го, полято с разтопено масло. Отделно предлагаме чесън, счукан с малко сол и разбъркан в оцет.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...