Продукти:
• 1 пиле (около 1 1/2 кг)
• 1 1/2 кг домати
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 80 г мазнина
• 400 г прясно мляко
• 500 г сметана
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето изчистваме, измиваме и нарязваме на парчета. Ситно нарязания лук изпържваме до златисто, прибавяме червения пипер и заливаме с малко вода.
В отделен съд запържваме пилето заедно с чушката и 1 домат, след което прибавяме и лучената смес.
Млякото разбиваме с брашното на гладка смес, прибавяме към пилето и оставяме да се свари.
Преди сервиране разбиваме сметаната с щипка сол и с нея гарнираме месото. Всяка порция обграждаме с нарязани на кръгчета пресни домати.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...