Кулинарни рецепти » Кокошка с джанки

 Кокошка с джанки

Продукти:

• 1 кг кокоше месо
• 1/2 ч.ч. олио
• 50 г сланина
• 1 малка глава лук
• 2-3 домата
• 2 равни с.л. брашно
• 500-600 г джанки
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка копър
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, а сланината на кубчета. Запържваме ги в мазнината.

След като се позачервят, добавяме ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, размито в няколко супени лъжици вода. Поръсваме с червен пипер, посоляваме, заливаме с гореща вода и варим ястието.

Щом месото омекне, прибавяме джанките. Готовото ястие поръсваме с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало