Кулинарни рецепти » Телешки пълнен език

 Телешки пълнен език

Продукти:

• 1 телешки език
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 1 морков
• 1 парче целина
• 40 г краве масло
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Подбираме млад телешки език, измиваме го и леко посоляваме. Слагаме го да ври до омекване в малко посолена и подкиселена вода заедно с моркова и целината.

Щом се свари, го обелваме, срязваме по дължина и правим вдлъбнатина, която пълним с пържен лук и гъби, подправени със сол и черен пипер. Превързваме леко езика с конец, заливаме с бульона, в който е врял, слагаме 2-3 парченца масло и печем на фурна.

Когато е готов, махаме внимателно конеца, режем на филии и поднасяме със задушени зеленчуци - моркови, грах, броколи, карфиол, варена царевица и картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало