Продукти: (за 4 порции)
• 500 г патладжани
• 300 г месо от свински бут
• 150 г алабаш
• 5 с. л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с. л. оцет
За соса:
• 3 с. л. соев сос
• 2 с. л. червено вино
• 1/2 ч. ч. телешки бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. нишесте
• 1 ч. л. захар
• вегета
Начин на приготвяне:
Обелените патладжани нарязваме на колелца и пържим в сгорещено олио.
Месото нарязваме на тънки филийки, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме при непрекъснато бъркане. Прибавяме ситно нарязания алабаш, чесъна, оцета и патладжаните.
Разбиваме добре продуктите за соса и заливаме с него ястието. Разбъркваме и задушаваме.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...