Кулинарни рецепти » Свинско филе с пиперки

 Свинско филе с пиперки

Продукти: (за 2 порции)

• 400 г свинско месо от филето
• 100 г юфка
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 1 главичка лук
• сокът от 1 портокал
• 150 мл месен бульон /или подсолена вода/
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на малки парченца. Почистваме пиперките от дръжките и семенната част и ги нарязваме на парченца. Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в олиото на слаб огън.

Прибавяме месото и го пържим, като често разбъркваме, за да се изпържи от всички страни. Поръсваме брашното, разбъркваме и пържим още 1-2 мин. След това заливаме с бульона и портокаловия сок, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, захлупваме и варим 1 час на тих огън.

Около 15 мин преди да отстраним от огъня, прибавяме пиперките и юфката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало