Кулинарни рецепти » Стерилизиран маринован чесън на глави

 Стерилизиран маринован чесън на глави

Продукти:

• 2 кг чесън в млечна зрялост
• 5 ч.ч. вода
• 2 с.л. сол
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. оцет

Начин на приготвяне:

Изчистваме чесъна и отрязваме стъблата на 2-3 см. Нареждаме главичките в буркани. Слагаме маринатата на огъня. Щом заври, прибавяме оцета и заливаме чесъна в бурканите.

Затваряме и стерилизираме на бавен огън 15-20 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало