Продукти:
• 700 г ябълки
• 500 г захар
• 1 ванилия
• 500 мл вода
• сокът от половин лимон
За плънката:
• 150 г захар
• 100 г смлени орехи
• 50 г смлени бадеми
• настърганата кора от 1 лимон
• 5 банана
• 50 г череши от компот и сладко
Начин на приготвяне:
Избираме такъв сорт ябълки, които не се разпадат при варене. Обелваме ги и внимателно ги издълбаваме.
Пущаме ги в кипящата вода, към която сме прибавили захарта, ванилията и лимоновия сок. Варим ги 10 мин, като внимаваме да не се разпаднат. Отцеждаме ги и ги нареждаме в тавичка.
Продължаваме да варим сиропа, докато се сгъсти. Разбъркваме плънка захарта, орехите, бадемите, лимоновата кора и ванилията. Разпределяме я по ябълките. Заливаме ги със сиропа и украсяваме с пюре от банани и с по 1 черешка.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...