Продукти:
• 1 телешки черен дроб
• 2-3 картофа
• 1 глава лук
• 2 яйца
• галета
• магданоз
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Прекарваме дроба през месомелачка и го смесваме със сварените и пасирани картофи. Прибавяме яйцата, ситно нарязания лук, малко наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре сместа и оформяме малки кюфтета. Овалваме ги в галета и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...