Кулинарни рецепти » Гювеч от домати

 Гювеч от домати

Продукти:

• 7-8 домата
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме дъното на глинен гювеч с част от наситнения магданоз и нареждаме отгоре 1 ред нарязани на кръгчета домати. Посоляваме и поръсваме с 2 с.л. галета и останалия магданоз.

Нареждаме втори ред домати, посоляваме и поръсваме с останалата галета. Накрая поръсваме червения пипер, сипваме олиото и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина. Когато е вече готов, поръсваме отгоре със смлян черен пипер.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало