Кулинарни рецепти » Зеленчуци на фурна

 Зеленчуци на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 3 моркова
• половин глава целина
• половин буркан консервиран грах
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 домата
• половин глава карфиол
• 1 глава лук
• 1 непълна к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и целината на кубчета и ги задушаваме в 2-3 с.л. олио и малко сол заедно с част от лука и част от кочана на карфиола, които сме нарязали на ситно. Изсипваме сместа в тавичка, прибавяме розичките карфиол, останалото олио и 1 ч.ч. топла вода.

Печем 30 мин в силна фурна, след което прибавяме ориза, граха и обелените и настъргани домати. Заливаме ястието с 2 ч.ч. гореща вода и печем отново във фурната, докато набъбне оризът. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало