Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг моруна /есетра/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 2-3 зелени пиперки
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от виното, ситно нарязания лук, натрошен дафинов лист, черен пипер и сол на вкус.
Отстраняваме кожата и костите на рибата и я нарязваме на големи кубчета. Слагаме ги в маринатата да престоят 2-3 часа.
След това ги нанизваме на шишове, като след първото парче слагаме филия зелена пиперка, след второто – филия домат, след третото – дафинов лист и т.н., докато приготвим всички шишове.
Печем на умерено силна скара.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...