Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки скумрии
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме рибите с част от олиото и ги посоляваме. Печем ги на умерена скара, като внимаваме да не се препекат. Достатъчно е да хванат лека корица.
Нарязваме лука на тънки филийки. Посоляваме и го стриваме с дървена лъжица.
Разстиламе стрития лук на дъното на продълговата чиния. Нареждаме върху него опечените скумрии. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поливаме с останалото олио, което сме разбили с лимонов сок на вкус.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...