Продукти: (за 5 порции)
• 5 котлета
• 200 г кашкавал
• 5 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. галета
• 1 ½ ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-малки котлети и ги разцепваме на две. След това ги начукваме с дървено чукче и слагаме в разреза по филийка от кашкавала.
Размиваме брашното във вода, така че да получим каша с гъстотата на боза.
Потапяме последователно котлетите в брашнената каша, в смес от сол и смлян черен пипер, в галетата и в разбитите яйца. След това ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...