Кулинарни рецепти » Пъстри кюфтета

 Пъстри кюфтета

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г телешко месо
• 200 г шарено свинско месо
• 200 г пилешко месо
• 400 г картофи
• 100 г гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 яйце
• 80 г кашкавал
• кимион,
• суха чубрица
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Измиваме месата и ги смиламе заедно на машинка. Прибавяме почистените, измити и нарязани на ситно лук и гьби, яйцето, подправките и изместваме много добре каймата. Оформяме 4 големи и сплеснати кюфтета, които изпържваме в сгорещеното масло.

Настъргваме кашкавала и с част от него поръсваме кюфтетата. Обелваме картофите, нарязваме ги и ги изпържваме в силно сгорещеното олио. Гарнираме с тях кюфтетата, като и картофите поръсваме с кашкавал.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало