Продукти: (за 1 порция)
• 200 г свинско месо от ребрената част
• 1 с.л. варен мозък
• 1 кисела краставичка
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. коняк
• 1 с.л. сметана
• 1 яйце
• малко настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разрязваме месото хоризонтално през средата почти до края на коста така, че да се получат два котлета, закачени един за друг. Поръсваме със сол и черен пипер.
Смесваме ситно нарязаните мозък, краставичка и магданоз, маслото, жълтъка от яйцето и по малко настъргана лимонова кора, сол и черен пипер. Сместа разстиламе в разреза между двата котлета. Прихващаме свободният край на котлетите с конец и ги оставяме отлежат около 1 час.
Изпържваме котлетите от двете страни и ги слагаме в затоплена чиния.
Кипваме мазнината от пърженето с малко бульон или топла вода, посоляваме и отстраняваме от огъня. Застройваме със сметаната и изсипваме в чинията до котлетите. Поливаме котлетите с коняка и непосредствено преди сервирането запалваме.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...