Кулинарни рецепти » Кюфтета от кайма и зрял фасул

 Кюфтета от кайма и зрял фасул

Продукти: (за 5 порции)

• 2 ч.ч.зрял фасул
• 4-5 картофа
• 2 глави лук
• 300 г кайма
• 2 яйца
• 1 филия сух хляб /без кората/
• 1 к.ч.галета
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите.

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Прибавяме бобеното пюре, каймата, ситно нарязания лук, разбитите яйца, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме сместа и оформяме от нея малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата и ги изпържваме всгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало