Кулинарни рецепти » Гълъбово гнездо

 Гълъбово гнездо

Продукти:

• 4 резена от телешки бут
• 4 резена варено-пушена шунка от бут
• 4 резена бекон
• 4 твърдо сварени яйца
• половин пакетче краве масло за пържене
• 1 ч. ч. бяло вино
• кисела сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

С дървено чукче изтъняваме телешките резени, подобно на лист, като целта е да получим гъвкавост на месото за завиване. Отгоре поставяме резен шунка, резен бекон и свареното яйце. Завиваме на руло, закрепяме с дървено шишче или специални готварски конци.

В подходящ съд загряваме маслото и поставяме гълъбовото гнездо да се запържи от всички страни. Разреждаме виното със същото количество вода и заливаме.

Намаляваме огъня и оставяме около 45 минути. При необходимост добавяме още малко вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и сгъстяваме соса със сметана. При сервиране изваждаме конците.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало