Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 филета
• сол, черен пипер
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
За плънката:
• 100 г шунка
• 1 тънък резен сланина
• 150 г гъби
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
Начин на приготвяне:
С дървено чукче изтъняваме филенцата, натриваме ги със сол и черен пипер и отгоре разстиламе плънката. Навиваме ги на сармички, които завързваме с дебел конец. Овалваме ги в брашно и ги пържим в мазнината. Развързваме ги и ги нарязваме на по-малки парчета надлъж и напреко.
Към сгорещеното от пърженето масло прибавяме разбитото с лимоновия сок кисело мляко, подправяме със сол и черен пипер и сгъстяваме с бъркане. Нареждаме руладите в дълга чиния и ги заливаме със соса.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...