Продукти:
• 1,5 кг свински черен дроб /пресен/
• 600 г прясна сланина
• 1 свинско було
• 3-4 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме булото за 20 мин в хладка вода, измиваме го и го нарязваме на 10 парчета.
Почистваме и измиваме дроба и сланината, нарязваме ги на кубчета. Прибавяме ситно нарязаните лук и люти чушлета, наливаме олиото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Разпределяме сместа по парчетата от булото и завиваме сарми. Подреждаме сармите в тавичка, наливаме 1-2 к.ч. топъл месен бульон /или подсолена вода/ и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...