Кулинарни рецепти » Задушени бели бъбреци

 Задушени бели бъбреци

Продукти: (за 5 порции)

• 1,2 кг овнешки бели бъбреци
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 150 мл доматен сок
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме бъбреците, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме доматения сок и виното, поръсваме с черен пипер, захлупваме добре съда и го слагаме в силна фурна. Задушаваме бъбреците, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало