Кулинарни рецепти » Палачинки с печена тиква

 Палачинки с печена тиква

Продукти:

• 750 г тиква
• 150 г сметана
• 200 г захар
• 50 мл коняк

За палачинките:

• 150 мл прясно мляко
• 1 к. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. олио
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

С посочените продукти приготвяме палачинките и ги подреждаме една върху друга.

Тиквата обелваме, почистваме от семките и нарязваме на ленти. Подреждаме ги в тавичка, поръсваме с част от захарта, поливаме с малко вода и изпичаме.

Сметаната разбиваме с останалата захар на твърд сняг, прибавяме изстиналата и нарязана на дребни парченца тиква и поръсваме с коняка.

Разбъркваме получената плънка внимателно и разпределяме върху всяка палачинка, която завиваме на руло. По желание можем да сервираме палачинките залети със сироп.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало