Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. брашно
• 4 яйца
• сол
• 1 с.л. пудра захар
• 2 ванилии
• 1 щипка настъргана лимонена кора
• четвърт пакетче краве масло
• конфитюр от сини сливи
Начин на приготвяне:
Варим ориза в леко подсоленото мляко, докато набъбне. Оставяме го да изстине и го смесваме със сметаната, брашното, разбитите яйца, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре.
От полученото тесто изпържваме палачинки в намазан с маслото и силно загрят тиган. Докато са още топли, намазваме палачинките с конфитюр и ги поднасяме, без да ги прегъваме или навиваме на руло.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...