Продукти: (за 5 порции)
• 800 г телешко филе
• 200 г сварен телешки мозък
• 3 с.л. мас
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 100 г пушени гърди
• 2 яйца
• 2 зелени чушки
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на филийки и с дървено чукче ги изтъняваме на по-широки пържоли. Натриваме ги със сол и черен пипер от двете страни.
Загряваме олиото и в него пържим нарязания на ситно лук, нарязаните на малки кубчета пушени гърди, изчистените и нарязани на ромбчета чушки и нарязания на парченца мозък. Бъркаме и готвим, докато зеленчуците омекнат. Подправяме със сол, черен и червен пипер и наръсваме с магданоз. Задушаваме 10 мин и прибавяме разбитите яйца.
Щом яйцата стегнат, сваляме плънката от котлона, оставяме я да поизстине и я разпределяме върху пържолките. Навиваме на рулца, които омотаваме с по-дебел конец.
Загряваме маста и пържим в нея руладините, докато равномерно поруменеят. Изваждаме и ги оставяме в топла чиния, а в същата мазнина задушаваме почистените и нарязани на ивички гъби. Подправяме ги със сол и черен пипер.
Освобождаваме руладините от конеца, разпределяме ги в чиниите и гарнираме с гъбите.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...