Кулинарни рецепти » Руладини с мозък по унгарски

 Руладини с мозък по унгарски

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г телешко филе
• 200 г сварен телешки мозък
• 3 с.л. мас
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 100 г пушени гърди
• 2 яйца
• 2 зелени чушки
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на филийки и с дървено чукче ги изтъняваме на по-широки пържоли. Натриваме ги със сол и черен пипер от двете страни.

Загряваме олиото и в него пържим нарязания на ситно лук, нарязаните на малки кубчета пушени гърди, изчистените и нарязани на ромбчета чушки и нарязания на парченца мозък. Бъркаме и готвим, докато зеленчуците омекнат. Подправяме със сол, черен и червен пипер и наръсваме с магданоз. Задушаваме 10 мин и прибавяме разбитите яйца.

Щом яйцата стегнат, сваляме плънката от котлона, оставяме я да поизстине и я разпределяме върху пържолките. Навиваме на рулца, които омотаваме с по-дебел конец.

Загряваме маста и пържим в нея руладините, докато равномерно поруменеят. Изваждаме и ги оставяме в топла чиния, а в същата мазнина задушаваме почистените и нарязани на ивички гъби. Подправяме ги със сол и черен пипер.

Освобождаваме руладините от конеца, разпределяме ги в чиниите и гарнираме с гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало