Кулинарни рецепти » Свинско с тиква

 Свинско с тиква
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 свинско месо от бута
• 400 г тиква
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. десертно бяло вино
• 2-3 с.л. нишесте
• 2-3 с.л. оризово брашно
• 1 белтък
• олио за пържене

За соса:

• 500 мл рибен бульон
• 3 с.л. захар
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, отстраняваме семената и я нарязваме на кубчета. Заливаме я със соса, приготвен от изброените продукти, захлупваме и варим на слаб огън, докато поеме ароматите.

Овалваме сварената тиква последователно в нишестето, разбития белтък и оризовото брашно и пържим 2-3 мин в силно сгорещено олио.

Нарязваме месото на ивички, които потапяме за 20 мин в марината от соевия сос и виното. После го овалваме в нишесте и пържим в силно сгорещено олио, докато месото стане хрупкаво.

Поднасяме свинското с изпържената тиква.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало