Прoдукти:
• 2 кг зелен фасул (с малки зърна)
• 4 клончета копър
• 4 скилидки чесън
• целина
Зa маринатата:
• 4 ч.ч. вода
• 11/2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. сол
• 3 с.л. захар
Нaчин на приготвяне:
Почистваме фасула от връхчетата и нарязваме на парчета. Заливаме го с кипяща подсолена вода и след няколко минути отцеждаме.
Редим плътно фасула в буркани като по средата слагаме копъра, чесъна и целината.
Кипваме саламура от олиото, оцета, захарта и солта и още гореща я наливаме в бурканите. Затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...