Кулинарни рецепти » Туршия от зелен фасул

 Туршия от зелен фасул

Прoдукти:

• 2 кг зелен фасул (с малки зърна)
• 4 клончета копър
• 4 скилидки чесън
• целина

Зa маринатата:

• 4 ч.ч. вода
• 11/2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. сол
• 3 с.л. захар

Нaчин на приготвяне:

Почистваме фасула от връхчетата и нарязваме на парчета. Заливаме го с кипяща подсолена вода и след няколко минути отцеждаме.

Редим плътно фасула в буркани като по средата слагаме копъра, чесъна и целината.

Кипваме саламура от олиото, оцета, захарта и солта и още гореща я наливаме в бурканите. Затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.

Автор: Веселина Камбурова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало