Кулинарни рецепти » Салата Гергана

 Салата Гергана

Продукти:

• 5 кг зелени чушки
• 500 г люти чушлета Шипка
• 7 връзки копър
• 7 връзки магданоз
• 300 г чесън
• 400 мл олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изпичаме почистените чушки и ги прекарваме през месомелачка. Смесваме ги със ситно нарязаните магданоз и копър и счукания чесън, посоляваме и разбъркваме.

Прибавяме почистените от семената и наситнени люти чушлета.

Разпределяме сместа в бурканчета и заливаме със сгорещеното олио. Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: Гергана Арнаудова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало