Продукти:
• 2 кг гъби
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. лешници
• 2 връзки магданоз
• 3 стръка копър
• 4 с.л. сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Пържим гъбите в сгорещена мазнина 5-10 минути, след което поръсваме със солта. Подправяме с черен пипер на вкус. Вадим от мазнината, редим в буркани и всеки ред покриваме с магданоз и копър. На места слагаме и от лешниците, които също сме пуснали накрая в тигана.
Заливаме със сгорещена мазнина до 1,5-2 см от отвора на буркана. Затваряме и стерилизираме 70-90 мин.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...