Кулинарни рецепти » Телешка глава в шкембе

 Телешка глава в шкембе

Продукти:

• 1 телешка глава
• 1 телешко шкембе
• 1 кг кайма
• 100 г солена сланина
• 1.5 кг стар лук
• 4 моркова
• 1 глава чесън
• 3 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 ч.л. червен пипер
• 15 зърна черен пипер
• 4 ч.л. смлян черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме главата и шкембето. Натриваме ги с черен пипер и сол. В помощта на остър нож правим дълбоки прорези в месестата част на главата и слагаме в тях парченца морков, късчета сланина, скилидки чесън и зърна черен пипер.

В 2 к.ч. олио запържваме ситно нарязания лук и останалите моркови, нарязани на кубчета. Щом поомекнат, отстраняваме от огъня и оставяме да изстинат. В отделен съд в 1 к.ч. мазнина запържваме каймата, след което я подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прибавяме изстиналите лук и моркови, поръсваме с червен пипер и наситнен магданоз, наливаме виното и разбъркваме много добре.

Пълним главата с така приготвената смес и я обвиваме с шкембето, като внимаваме гладката му страна да остане отвътре. Зашиваме шкембето с бял конец и слагаме в голяма тава. Намазваме с олио, поръсваме с червен пипер и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало