Кулинарни рецепти » Шоколадов кекс със сливи

 Шоколадов кекс със сливи

Продукти:

• 1 ч.ч. нарязани сини сливи
• 150 г шоколад
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 2 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. нарязани ядки
• 1/3 ч.ч. захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Заливаме сливите с 3/4 ч.ч. вряла вода. Разтопяваме шоколада с маслото. Разбиваме яйцето с прясното мляко и прибавяме ванилията.

В дълбок съд изсипваме брашното, пресято със содата, солта и бакпулвера. Прибавяме ядките, захарта, шоколада с маслото, разбитото с млякото яйце и сливите заедно с течността.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем около 70 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало