Продукти:
• 200 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 200 г брашно
• 1 бакпулвер
• 200 мл прясно мляко
За сиропа:
• 100 г захар
• 200 мл вода
За глазурата:
• 60 г захар
• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта разбиваме до побеляване, прибавяме един по един жълтъците, после млякото, какао-то, брашното с бакпулвера и накрая белтъците, разбити с 2 с.л. захар.
Разбъркваме добре и изсипваме в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Печем в умере-на фурна, след което сиропираме леко кекса (водата със захарта варим 5 минути).
Захарта, какаото, млякото и маслото за глазурата варим до сгъстяване и заливаме кекса. По желание от-горе може да поръсим с нарязани печени орехи.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...