Продукти:
• 80 г грис
• 80 г пудра захар
• 150 г течен мед
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 150 г маково семе
• 1 с. л. прясно мляко
• 1 пакетче ванилена захар
• 1 ч. л. смлян анасон и канела
• 100 г череши от компот
• кората на половин лимон
Начин на приготвяне:
Смесваме меда, жълтъците, разтопеното масло, лимонената кора, анасона и канелата и разбиваме с миксер докато сместа се сгъсти. Добавяме измитото и смляно маково семе, черешите, почистени от кос-тилките, и ванилията. Редувайки с гриса, добавяме разбитите на твърд сняг белтъци. Щом тестото стане плътно, добавяме 1 с. л. мляко и размесваме.
Изливаме сместа във форми, намазани със мазнина и посипани с брашно. Печем в предварително затоп-лена фурна на 200°С. Готовия кекс украсяваме с разбита сметана или с глазура.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...