Кулинарни рецепти » Хрупкави парички

 Хрупкави парички

Продукти:

• 200 г лешници
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 120 г захар
• 50 г брашно
• 2 с.л. какао
• 70 г много меко масло

Начин на приготвяне:

Предварително загряваме фурната на 175 градуса. Нареждаме лешниците в тавичка и ги препичаме за 8-12 мин, като от време на време разклащаме тавичката.

Изваждаме ядките, увиваме ги в кърпа и разтриваме, за да паднат люспите им. Накрая счукваме едро лешниците.

Разбиваме белтъка със солта, прибавяме по малко захарта, като продължаваме да разбиваме. От време на време слагаме по малко и от брашното и какаото. Прибавяме маслото и ядките.

Постиламе тавата с хартия за печене и върху нея изсипваме на малки порции от тестото, като оставяме помежду им разстояние от около 4 см. Печем сладките в загрята до 180 градуса фурна около 12 минути. Изваждаме ги и оставаме да изстинат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало