Продукти: (за 4 питки)
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. сирене
• 1 ч.л. сода
• 1 ч.л. сол
• 100 г масло
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме пресятото със солта брашно, киселото мляко, в което сме разбъркали содата и натрошеното сирене. Разбъркваме добре тестото и го разделяме в 4 намазнени глинени гювечета.
В средата на всяка питка правим вдлъбнатинка, в която слагаме бучица масло. Печем в силна фурна, докато питките поруменеят и се отделят от стените на гювечетата.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...